Getuigenis van een echtgenoot

Tijdens de jaarvergadering in december 2014, deelden verschillende vrouwen hun getuigenis. Een voor een kwamen ze naar voren met een zelfde soort verhaal: niet de lening, maar de training in de fundamentele principes van zaken doen hebben hen in de eerste plaats verder geholpen.De lening was een middel om het geleerde in praktijk te kunnen brengen. Iedere vrouw zit nu, de dag voordat ze inkopen doet, met een boekje en een pen en schrijft op wat ze nodig heeft, hoeveel het kost en welke andere kosten (zoals vervoer) ze zal maken. Sommige van hen kunnen nog niet goed lezen en schrijven en roepen hun kind of man te hulp die alles op moet schrijven en narekenen. Soms lachen de kinderen om hun moeder: “Naar wat voor school ga je nu weer naar toe mama?”

Ook een van de echtgenoten vertelde hoe hij verbaasd zijn vrouw had geobserveerd en zag hoe ze elke keer met haar boekje bezig was. Een van de vrouwen was nu in staat de kosten per stuk (ze maakt tassen) te berekenen en zo een nieuwe prijs voor haar koopwaar vast te stellen.

Een van de echtgenotes deelden zijn verhaal: “Mijn vrouw probeert al jaren van alles om geld te verdienen. Ze leende van mensen, verkocht andere producten op andere plekken en nooit werd het een succes. Ik kon er op wachten dat het binnen een paar maanden weer op niks uit zou lopen. Maar dit keer blijft ze vastberaden doorgaan en ik zie verandering. Ze houdt geld over en wat ze doet valt deze keer niet in duigen. Dat is de reden waarom ik vandaag ben gekomen, want ik wil nu wel eens weten welke organisatie hier achter zit en wat jullie dan wel doen. Ik ben diep onder de indruk en bid dat God jullie zal helpen op dezelfde weg door te gaan als jullie nu doen.”

“Mijn vrouw gaat eindelijk vastberaden door en wat ze doet mislukt deze keer niet.”

“Ook dat jullie mijn vrouw helpen als ze de laatste lening heeft gehad, want ik wil niet dat ze naar FUCEC (de grootste micro kredietbank in Togo) gaat. Ze behandelen je daar niet goed en als het een periode minder gaat heb je kans dat ze je voor het gerecht slepen en je in de gevangenis terecht komt. Help haar alsjeblieft verder.”

Advertentie

REAGEER

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s